faciliteiten

 


De binnenmanege

De binnenmanege bestaat uit een rijbaan van 21 x 40 meter. De bodem heeft een speciale samenstelling: het is een mengsel van zand, leem en kunststof. Hierdoor is het mogelijk om er zowel in te rijden, te springen en te mennen. De structuur blijft goed behouden, het is nooit glad, niet te zwaar en niet te hard. De beregening gebeurt door middel van een speciaal pop-up sproeier systeem.
Verder bevinden zich op de begane grond de toiletten, de zadelkamer, de paardendouche en nog 10 ruime paardenboxen. De boxen hebben uitschuifbare tussenwanden waardoor het mogelijk is om mechanisch uit te mesten.
De kantine bevindt zich op de verdiepingsvloer en kijkt uit over de rijbaan. Er is een professionele keuken, een bar en een speelhoekje voor de kinderen.

 

De buitenmanege

Deze is 20x60 meter groot. Dit is groter dan een normale rijbaan. Het zijn namelijk de officiële maten van een Z-dressuur wedstrijdbaan. Je zult er ook meer bordjes in aantreffen dan in een gewone 20x40 baan.

 

De stapmolen

De stapmolen biedt plaats aan 4 paarden of pony’s. Ze kunnen er in stappen maar hogere snelheden zijn ook mogelijk. Het is ideaal om de paarden beweging te geven als het anders niet kan bijvoorbeeld omdat de bodem bevroren is of te nat. Het is ook goed voor paarden die moeten herstellen van een blessure. Je kunt de snelheid instellen zoals je het wilt. De bodem is altijd goed door het eb- en vloedsysteem: als het te nat is kan je het water eruit pompen.

 


Het weiland

We hebben in totaal 2,2 hectare weiland. In de zomer lopen de paarden zoveel mogelijk in de wei. De manegepaarden lopen allemaal samen in de wei. Dit bevordert de onderlinge verhoudingen. Jorryt loopt meestal in de geitenwei, samen met de 7 geiten. Zij kunnen goed met elkaar opschieten. De hengsten moeten apart geweid worden omdat ze anders gaan vechten met elkaar.

 

De stallen

De boxen van de paarden zijn 3x4 m groot. Er staan ook nog een aantal paarden en pony’s in andere stallen en in de geitenstal. Wanneer de nieuwbouw klaar is komen ze daar in de nieuwe boxen te staan. De paarden staan op stro, dit heeft als voordeel dat de paarden veel tijd doorbrengen met wat rondscharrelen. In de meeste stallen zijn automatische drinkbakken. De paarden eten brok en kuilgras en in de winter ook wortelen.


 


De vrachtwagen

Deze biedt plaats aan 6 tot 7 paarden. Wij gebruiken de vrachtwagen om naar wedstrijden te gaan of naar lessen. Het ligt ook in de bedoeling om regelmatig buitenritten te organi­seren naar de bossen van Appelscha of naar andere mooie gebieden. 

De kantine

De kantine is ingericht in landelijke stijl. Tijdens de lessen is er altijd de mogelijkheid om te kijken, er is goed zicht op de binnenmanege.
Na de les kan men even napraten met een kopje koffie of een drankje. Ook voor familie­feesten, bruiloften en bedrijfsuitjes in combinatie met een paardenactiviteit is onze kantine zeer geschikt.
Er zijn ongeveer 60 zitplaatsen en men kan hier genieten van diverse buffetten, klaar­gemaakt in onze professionele keuken.